Posted on Leave a comment

Принципи на загуба на тегло и наддаване на тегло

Метаболизмът е набор от химически реакции, които се случват в живите организми, за да поддържат живота. Тези процеси позволяват на организмите да растат и да се размножават, да поддържат тяхната структура и да реагират на заобикалящата ги среда. Метаболизмът се състои от две различни химични реакции – катаболизъм и анаболизъм.
Катаболизъм е процесът на разграждане на органична материя чрез превръщането на биохимична енергия от хранителни вещества в аденозин трифосфат и след това се освобождават отпадъчни продукти, които се стоят в клетките на организмите.
Анаболизма е метаболитен процес, който използва енергия за изграждане на компоненти на клетките, такива като протеини и нуклеинови киселини.
Химичните реакции на метаболизма са организирани в метаболитни пътища, в които едно химично вещество се трансформира чрез серия от стъпки в друго химично вещество, с помощта на ензими. Метаболизмът на организма определя някой вещества като хранителни и други като отровни.

Метаболизмът е тясно свързан с термина скорост на базалният метаболизъм (BMR). BMR е количеството на дневна енергия, изразходвано от животни в покой. Енергията, освободена в това състояние е достатъчна само за функционирането на органите необходими за поддържане на живота като например сърцето, белите дробове, мозъка, бъбреците, мускулите и т.н. Скоростта на BMR определя, склонността Ви към загуба на тегло. Хората, които имат по-бавен метаболизъм и по-бавно BMR са по-склонни да наддават на тегло, тъй като организмът изгаря по-малко енергия когато тялото е в покой, докато хората с по-бърз метаболизъм и по-бързо BMR ще свалят килограми докато тялото им е в покой.

Има много начини за ограничаване покачването на теглото. Един от най-популярните от тях е диетата. Диетата е намалената консумация на калории в сравнение с необходимата дневна доза. По този начин е налице дефицит, което ще доведе до загуба на тегло. Ето един популярен сценарий на загуба на тегло – диетата на Дюкан.

Диетата се състои от четири фази: атака, круиз, консолидация и стабилизация:

  • Фазата на атака е предназначена да даде възможност на спазващите диетата бързо да загубят от 2 до 3 килограма за от 2 до 7 дни като ускорят метаболизма си. Спазващите диета могат да ядат колкото си поискат от богати на протеин храни.
  • Фазата на круиз е предназначена да позволи на спазващите диетата за постепенно постигане на теглото към, което се стремят като се хранят с богати на протеини храни плюс 28 конкретни зеленчуци. Дължината на тази фаза обикновено се изчислява с цел загуба на тегло от 1 килограм на седмица, но това е различно за всеки човек. Определени храни са разрешени, но ако се установи покачване на тегло от тях те ще бъдат забранени.
  • Фазата на консолидация е предназначена да помогне предотвратяване на евентуални бъдещо масивно наддаване на тегло. По време на тази фаза, плодове, хляб, сирене и нишестени храни са въведени отново в нормален хранителен режим, оставяйки две специални ястия седмично, според указанията на плана.
  • Фазата на стабилизация, спазващите диетата може по същество да ядат каквото си поискат, без да наддават на тегло, като следвате няколко правила, като например да имат един протеин ден веднъж седмично, както и яденето на овесени трици няколко пъти на седмица.

 

Има някои аспекти на диетата, които са противоречиви. Преди всичко е приемът на въглехидрати, особено по време на първите две фази. Човешкото тяло се нуждае от най-малко 80-100 грама въглехидрати на ден, за да функционира правилно, дори ако начина на живот на човека е заседнал. В противен случай ще има умора, раздразнителност, липса на концентрация. Второто е липсата на плодове в първите фази. Плодовете съдържат някои много важни хранителни вещества като витамини и други микроелементи, които не могат да бъдат доставени от друго място. Последният проблем е глобален. Спазването на диета прави така, че Вашия метаболизъм и базалната скорост на метаболизма да се забавят като по този начин гори по-малко енергия. Това е защитен механизъм на организма, който интерпретира диетата като сигнал за глад, така че нейните вътрешни механизми забавят BMR.

Тогава как да загубим тегло?

Решението е Липовон. Продуктът е проектиран по такъв начин, че да действа като средство за потискане на апетита Ви и също така да ускорява метаболизма Ви, по този начин се индуцира загуба на тегло. Съдържа натурални екстракти от Худия Гордони (Hoodia Gordonii) и Гарциния Камбоджа (Garcinia Cambogia), като и двете поддтискат апетита и ускоряват метаболизма Ви.

Поради качествата на Липовон за потискане на апетита тялото Ви няма да тълкува намаленият прием на храна като знак за глад, така че то да няма да забави метаболизма си автоматично, но в действителност ще го ускори в резултат на, което ще има загуба на тегло. Продуктът се радва на все по-нарастващата популярност и се използва от хиляди хора по света.

Ето едно мнение на клиент използвал нашият продукт за отслабване Липовон: :
http://www.thestudentroom.co.uk/showthread.php?p=33010534#post33010534

Вашият коментар