Глисти

Глистите попадат в човешкото тяло най-често с недобре измити и непочистени храни: плодове, зеленчуци и др., когато с тях поглъщаме паразитите. Глистите са предимно в червата, но могат да попаднат в черния дроб, белите дробове, бъбреците, сърцето и други органи.

Общи препоръки при глисти :

спазване правилата за лична хигиена и хранене. 

Рецепти от народната медицина при глисти :

1. Почистват се и се смилат или се прекарват през малка преса 3 глави чесън, варят се 15 минути в 1 литър вода, охлаждат се до температурата на тялото и се прави клизма. Паразитите се унищожават бързо и сигурно.

2. Две супени лъжици пелин се варят в 1 л вода 10 минути. Отварата се прецежда и се пие 3 пъти дневно по една супена лъжица, 30 минути преди ядене, докато червата се изчистят. При необходимост може да се пие и рициново масло за изчистване.

3. Две супени лъжици чубрица се заливат вечерта с 1 л гореща вода в термос. Сутринта запарката се прецежда и се пие по  една чаена чаша 3  пъти дневно,  30 минути преди ядене до изчистване.

4. Три пъти на ден се приема по една чаена лъжичка смелен на прах корен от девесил с чаша вода.

5. Три пъти на ден, 30 минути преди ядене, се изяжда по един лимон.

6. За унищожаване на лентовидни глисти две супени лъжици жълт смил се заливат вечерта с 600 мл вряла вода в термос. Сутринта запарката се прецежда и се изпива на 3 пъти през деня по 200 мл, 30 минути преди ядене.

7. Всички глисти изчезват при продължително ядене на левурда (див чесън) в салати през пролетта (месец април-май). През останалите месеци може да се изпива по една чаена лъжичка спиртен извлек от левурда в кафейна чашка вода сутрин и вечер. 

8. Ядене на тиквено семе.

Забележка:

При деца дозите на билките да се намаляват пропорционално на теглото им. 
Коментари

Популярни публикации от този блог

Миома на матката

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Глаукома (Зелено перде на окото)