Гъбични заболявания на кожата

Гъбичните заболявания на кожата се предизвикват от гъбички, паразитиращи в горния слой н а кожата, косата и под ноктите. Заразяването става при тесен контакт с болен от гъбички и чрез предмети за лична употреба и хигиена: чорапи, обувки, джапанки, гребени и др. Освен това спори могат да попаднат върху кожата чрез въздуха, почвата, при контакт със заразени животни.Общи препоръки при Гъбични заболявания на кожата :

1. Ходете боси при всяка възможност, особено при утринна роса.

2. Носете чорапи от естествени материи.

3. Носете удобни обувки от естествена кожа с ортопедично оформени ходила. Сменяйте обувките.

4. Накисвайте носените чорапи и чорапогащници за 1 час в смес от ябълков оцет и вода, след което ги изпирайте с гореща вода и сапун или прах за пране.

Рецепти от народната медицина при Гъбични заболявания на кожата :

1. Навлажняване на засегнатите места с памук, натопен в ябълков оцет.

2. Бани на краката в продължение на 5 -10 минути с 1 л гореща вода, 1 чаена чаша ябълков оцет и половин чаена чаша сол. След баните кожата да се подсушава добре.

3. Навлажняване на засегнатите места със силно кафе.

4. Навлажняване на засегнатите места със спиртен извлек от левурда.

5. Навлажняване на засегнатите места със спиртен извлек от змийско мляко. Спиртните извлеци от левурда и от змийско мляко се приготвят по следния начин: запълва се буркан с капачка на винт до 3А от обема му с нарязани листа от съответната билка, които след това се заливат с ракия до капачката. Бурканът се затваря добре и се държи 15 дни на топло и тъмно място, като всяка вечер се разклаща. След това извлекът се прецежда и се налива в по- малки стъклени бурканчета с капачки на винт, които се съхраняват на тъмно.

6. Мазане на засегнатите места с мехлем от змийско мляко.

Мехлемът се приготвя по следния начин: 100 г измити и нарязани на ситно корени и стъбла от змийско мляко се смилат и се изсипват в стъклен буркан с капачка на винт. Заливат се с разтопена несолена свинска мас и се варят на водна баня 30 минути. Мехлемът се  прецежда през кърпа и се държи в хладилник. Навлажняването и мазането на засегнатите места се извършва най- добре с памучета за почистване на уши чрез разтриване, особено под ноктите.

Унищожаване на гъбичките кандида албиканс с помощта на честотен генератор на честота 386 кХц (6 сеанса по 25 минути всеки ден или през ден) до пълното им изчезване.

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Миома на матката

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Глаукома (Зелено перде на окото)