Дивертикулоза


Дивертикулозата е състояние, при което от стената на дебелото черво или тънкото черво (по-рядко на хранопровода или стомаха) се оформят малки джобове (дивертикули).

Препоръки и рецепти от народната медицина:

1. Най-добрият метод за лечение на заболяването е откриван е на причинителя му (патогенния микроорганизъм или микроорганизми) и унищожаването му с биоелектрорезонансния метод на д-р Роял Реймънд Райф (с честотен генератор, настроен на резонансните честоти на патогените).

2. Друг метод на лечение е използването на билките змийско мляко, бял равнец, пелин, левурда, живовляк, хвощ, маточина и др.,  от които  се приготвят чайове или водни и  спиртни извлеци, които се приемат през  устата.

3. Трети метод на лечение е поглъщане на фибри (несмилаеми частици - влакна и жилки) от плодове, зеленчуци, зърнени и бобови  растения. Препоръчва се ядене на умерено количество плодове и зеленчуци на закуска, обед и вечеря и между основните хранения. Добре е да се ядатмюсли, овесени ядки, елда (гречка), фибри на прах в малки количества (от четвърт лъжичка при  малки деца до  една чаена лъжичка при възрастни) с малко течност: вода, чай, пресни плодове и зеленчукови сокове.

4. Може да се приема и витамин С в малки дози (до 10 мг дневно). 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Миома на матката

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Глаукома (Зелено перде на окото)