Депресия

Депресията е потиснато душевно състояние, характеризиращо се с понижен емоционален и физически тонус, отчаяние, отсъствие на инициативност, с интелектуално затормозяване, мрачни и тревожни мисли. Болният от депресия се счита за нещастен човек, затваря се в себе си, става мълчалив, отпуснат, мрачен, няма апетит и интерес към живота. Депресията може да бъде провокирана от различни фактори - биологични, психични и социални. Според някои теории депресията може да се дължи на проникване в организма и размножаване в мозъка на патогени. Те проникват в човешкия организъм по въздушен път, чрез консумиране на заразени храни, от изпражненията на домашни любимци и т.н.Общи препоръки при депресия :

1. Провеждане на чревни и чернодробни прочиствания през две седмици.

2. Разходки на чист въздух; дозирано физическо натоварване, без претоварване.

3. Пълноценен сън. Преди лягане да не се гледа телевизия. Може да се слуша тиха, приятна музика.

4. Избягване на конфликтни ситуации.

5. Използване на средства от народната медицина с успокояващо и укрепващо действие върху нервната система.

Рецепти от народната медицина при депресия :

1. Пиене на чайове от билки с успокояващо действие: маточина, жълт кантарион, мащерка, хвощ, невен, иглика, мента, великденче, копър, полски мак, босилек, лайка, момина сълза, червено подъбиче, градински чай, подбел, риган, сминдух, липа, девесил и др.

Чаят от тези билки се приготвя от една чаена лъжичка изсушена билка или билкова смес, която се залива с 200 - 250 мл вряла вода, кисне в нея 3 минути, прецежда се и се пие след малко охлаждане. Приема се три пъти дневно, 30 минути преди всяко ядене.

Забележка:

1. Една и съща билка да не се употребява повече от един месец без прекъсване.

2. Прави се билкова смес от равни части корени от дилянка и дяволска уста, които се размесват добре. Една супена лъжица от билковата смес се сипва вечерта в термос и се залива с 200 мл вряла вода. Сутринта се прецежда и се изпиват по 50 мл на четири пъти през деня - три пъти 30 минути преди всяко хранене и четвърти път късно вечерта.

3. Прави се билкова смес от равни части риган и мента, и мащерка в два пъти по-малко количество. Три супени лъжици от сместа се сипват вечерта в термос и се заливат с 600 мл вряла вода. Сутринта се прецежда и се изпива на четири равни части по 150 мл, 30 минути преди всяко ядене и късно вечерта.

4. Прави се билкова смес от жълт кантарион и корени от пирей по четири части, плодове от шипка и от глог - по 3 части, дяволска уста и живовляк - по

2 части и корени от дилянка - 1 част. Билките се разбъркват добре. Една супена лъжица от сместа се пуска в 150 мл вряла вода, ври в нея 5 минути, кисне още 30 минути и се прецежда. Изпива се по 50 мл три пъти дневно, 30 минути преди всяко ядене.

5. Пиене на отвара от ябълкови кори.

6. Половин супена лъжица от кръвен здравец се залива с 200 мл вряла вода и кисне в нея 10 минути. Прецежда се и са пие по 100 мл сутрин и вечер, 30 минути преди ядене. Унищожаване на проникналите в мозъка и в др уги части на тялото патогени с помощта на честотен генератор, настройван последователно на резонансната честота на всеки от тях, в шест последователни дни или през ден. Унищожаването на патогените е най -добре да се извърши в началото на лечението.

Другите процедури да продължат до пълно освобождаване от депресията. 

Забележка:

В даден ден да се пие само един от посочените чайове. Да не се пие един и  същи чай повече от един месец без прекъсване.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Миома на матката

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Глаукома (Зелено перде на окото)