Кръвоизливи от носа

Кръвоизливи от носа може да има след травма на носа и главата, при нараняване на носната лигавица, при инфекциозни заболявания, повишено кръвно налягане, нарушение в кръвосъсирването и т.н. Според мястото на източника на кървене има предно кървене, което е в предната част на носа и е със светлочервена кръв, и задно кървене - в задната част на носната кухина, с тъмночервена кръв, която се стича към носоглътката.

Признаци:

Предното кървене обикновено започва внезапно, понякога след кихане и сърбеж в носа. При задно кървене може да има тежест в носната кухина, главоболие, световъртеж, шум в ушите.

Общи препоръки:

1. Организмът да не се обездвижва и да не се претоварва физически, да се правят физически упражнения, да се правят екскурзии в ниски планини на чист въздух и пр.

2. Да се спазва плодово-растителна диета с леки меса и млечни продукти.

3. Да се използват безвредни природни лечебни средства, билки, течности и др.

Рецепти от народната медицина за предотвратяване на кръвоизливите:

1. Пиене на билкови чайове от хвощ, бял равнец, овчарска торбичка, бял имел, коприва, цариче, градински чай, лайка, мащерка и др.

Приготвяне:

една чаена лъжичка от изсушената и надробена на ситно билка се залива с 200-250 мл вряла вода, кисне в нея само три минути, прецежда се и след малко охлаждане се изпива на глътки, 30 минути преди всяко ядене (препоръчва се да се яде три пъти дневно без междинни хранения).

 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Миома на матката

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Напикаване при възрастни