Мигрена

Мигрената е заболяване, характеризиращо се с пристъпно появяващи се болки най-често в едната половина на главата, които могат се придружават и от други симптоми: гадене, повръщане, световъртеж, чувство на студ, сърцебиене, повишена чувствителност към шум и светлина, потиснато психическо състояние, нарушение на зрението. 

Пристъпът трае до няколко часа и изчезва, за да се появи отново след време. Понякога има предупредителни симптоми преди пристъп. Има средства от народната медицина, които могат да помогнат за успешно преодоляване на мигрената. Трудно е да се каже, кое от тях е най-подходящо за даден индивид, затова ще изброя повече от тях, за да може болният да си избере най-подходящото за него.

Препоръки и рецепти от народната медицина при мигрена :

1. Да не се допуска запек.

2. При започващ пристъп на мигрена първо да се направи клизма, ако условията и мястото позволяват това.

3. Три пъти дневно да се приема до една супена лъжица медицински глицерин.

4. В ухото на засегнатата от болките страна да се постави памучно тампонче, напоено с топъл сок от червено цвекло или с шведска горчивка.

5. При започващ пристъп да се счупи едно кокоше яйце, да се разбие, да се добави 1 чаша горещо мляко, да се разбърка и да се изпие.

6. При започващ пристъп да се изпие 30 мл коняк с разтворена в него 1/4 чаена лъжичка готварска сол. Веднага след това да се разтрият със същата смес слепоочията и тилната област.

7. Една супена лъжица сух бъзов цвят се залива с една чаша вряла вода, кисне в нея 20 минути и се прецежда. Пие се три пъти дневно по една трета от запарката, подсладена с мед. За да се запази топла, се налива в термос.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА