Метеоризъм или много газове в червата

Метеоризмът е състояние, при което в стомашно-чревния тракт има прекалено много газове. В резултат на това може да има тежест и подуване на корема, засилено отделяне на газове, нарушено храносмилане.

Рецепти от народната медицина:

1. Всяка сутрин, 30 минути преди закуска, изпивайте на малки глътки 100 мл вода е 2 чаени лъжички ябълков оцет и една чаена лъжичка мед.

2. Прави се билкова смес от равни части копър, анасон и жълт кантарион. Две чаени лъжички от сместа се заливат е 300 мл вряла вода, киснат в нея 10 минути. Прецежда се и се пие по 100 мл три пъти дневно, 30 минути преди ядене.

3. Две чаени лъжички изсушени стръкове от босилек се заливат е 300 мл вряла вода, киснат в нея 10 минути и се прецеждат. Пие се по 100 мл три пъти дневно, 30 минути преди ядене.

4. Смесват се невен, живовляк и цвят от лайка в съотношение 1:2:4. Две чаени лъжички от сместа се заливат е 300 мл вряла вода, киснат в нея 20 минути и се прецеждат. Пие се по 100 мл три пъти дневно, 30 минути преди ядене.

5. Смесват се 50 г семе от копър и по 30 г риган, лайка и кимион. Една супена лъжица от сместа се залива е 200 мл вряла вода, кисне в нея 10 минути и се прецежда. Пие се по 100 мл, 30 минути преди закуска и вечеря.

6. Приготвя се 100 мл сок от картофи. Изпива се 30 минути преди закуска, след което е добре до закуската да се полежи. Схема на лечение: 10 дни пиене на сок, 10 дни почивка; повтаря си три пъти. Сокът се приготвя от нарязани картофи със сокоизс- тисквачка или от настъргани картофи, които се изцеждат през марля или тензух.

7. Четири чаени лъжички надробени на ситно корени от магданоз се заливат със 100 мл вряла вода в термос вечерта. Следващата сутрин се прецежда и се изпива на три равни части, 30 минути преди всяко ядене. Вечерта се приготвя същото количество за следващия ден. Пие се до изчезване на газовете от стомаха и червата.

8. Една супена лъжица семе от кимион се залива със 100 мл вряла вода, кисне в нея 30 минути и се прецежда. Пие се на равни части три пъти през деня преди ядене. Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА