Лимфогрануломатоза (Болест на Ходжкин, лимфом на Ходжкин)

Лимфогрануломатозата е злокачествено заболяване на лимфната тъкан, което се характеризира с клетъчни струпвания (грануломи) от типични клетки.

В началото на заболяването се засягат лимфните възли, а по късно и неlимфни органи. 

Признаци за Лимфогрануломатоза :

Увеличаване на лимфните възли, най-често по шията, в средостението, под мишниците и в слабините. Засегнатите лимфни възли са уголемени, твърди, подвижни, не- болезнени, без признаци на възпаление. Болните отслабват, изморяват се лесно, нямат апетит, температурата им се покачва, изпотяват се нощно време, имат ревматични болки, сърбеж по кожата, кървене от носа. Симптомите зависят от големината и локализацията на увеличените лимфни възли - притискане на трахеята, изливи в плеврата, ритъмни сърдечни нарушения, остеопо- роза на дълги кости или на гръбначни прешлени и т.н.

Рецепти от народната медицина при Лимфогрануломатоза :

1. Приготвя се билкова смес от по 100 г ранилист, градински чай, корени от коприва, корени от бяла черница и 75 г невен. Три супени лъжици от сместа се пускат в емайлиран съд и се заливат с 600 мл студена вода. Вари се на тих огън 1 час при затворена тенджера. Сваля се от огъня, охлажда се и се прецежда. Пие се на глътки през целия ден.

2. Билкова смес от по 100 г корени от пищялка, репей, исоп и плодове от шипка и 75 г плодове от кориандър. Две супени лъжици от сместа вечерта се пускат в термос и се заливат с 600 мл вряла вода. Сутринта се прецежда и се пие по 200 мл 3 пъти на ден, 30 минути преди всяко ядене.

3. Приготвя се билкова смес от по 100 г бял имел, корен от черен оман, репей, жълт кантарион и 50 г корен от дива тиква. Три супени лъжици от сместа вечерта се поставят в термос и се заливат с 600 мл вряла вода. Сутринта се прецежда и се пие по 200 мл, 30 минути преди всяко ядене.

4. Приготвя се билкова смес от 100 г листа от коприва, исоп и по 75 г градински чай, корени от пищялка и от репей. Три супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 600 мл вряла вода. Сутринта се прецежда и се пие по 200 мл 3 пъти на ден, 1 час преди всяко ядене.

5. Приготвя се билкова смес от по 50 г камшик, борови връхчета, листа от бяла черница, исландски лишей, мента, орехови листа, невен, пача трева, пелин, слез и цариче. Две супени лъжици от сместа се запарват с 600 мл вряла вода в продължение на 15 минути. Прецежда се и се пие по 200 мл 3 пъти дневно - сутрин, обед и вечер, 30 минути преди ядене. Коментари

Популярни публикации от този блог

Миома на матката

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Напикаване при възрастни