Кокоши трън

Кокошият трън е ограничено болезнено мазолесто образувание на кожата. Причини: механични травми, инфектиране е човешки папиломен вирус и др.

Рецепти от народната медицина:

1. Купува се риванолова паста и всяка вечер болното място се налага с марля, намазана с нея, след което се превързва. След няколко дни трънът се отскубва и пада.

2. Топче от прополис се залепва на кокошия трън и се закрепва с медицинска лепенка или с лейкопласт. След 24 часа трънът се изстъргва и отново се залепва с лейкопласт. Процедурата се повтаря до изчезването му.

3. Трънът се докосва със запалена цигара няколко пъти. От изгарянето се втвърдява и се отскубва.

4. В летен слънчев ден на тръна се капе многократно мляко от обикновена млечка (еуфорбия), като се изчаква да попие. След няколко часа трънът изгаря и се отскубва.

5. Върху тръна се поставя срязана на две зелена смокиня или синя слива и се превързва за през нощта. След няколко такива превръзки трънът се отскубва.

6. Болното място се кисне един час в сапунена вода. След това мястото около тръна се намазва със свинска мас, а трънът се налага със смес от счукани чесън и морска сол и се превързва вечерта преди лягане. Сутринта мехурът, който се е образувал около тръна, се отскубва заедно с него.

7. Смелен или счукан картоф се налага на болното място по 2-3 пъти на ден, докато кокошият трън падне и повече не се появи.

8. Кокошият трън се кисне в топла вода, след което се подсушава и се намазва с мехлем, приготвен от брашно и салицилова киселина.

9. Вечер преди лягане кокошият трън се налага с червен домат и салицилова киселина и остава като компрес през нощта.
Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА