Камъчета в простатната жлеза


Камъчета в простатата се откриват рядко, но могат да предизвикат силни болки.

Причините за образуването им не са напълно изяснени. Често те са последица от неправилно лекуван простатит, задържане на простатен секрет или увеличение на простатата.

Признаци:

При възпалителни процеси симптомите наподобяват проявите при увеличена простата - нарушения в уринирането, болки при уриниране в областта на простатата, болки при полов акт и др.

Рецепти от народната медицина:

1. При кръвоизлив: сутрин, на обяд и вечер, 20 минути преди ядене, болният да изпива 1 суров белтък от прясно кокоше яйце, разбъркан с 1 чаена лъжичка пепел от изгорена вълна (може и непрана), с добавка на 5 зърна бяла дъвка (сакъз), счукани на ситно. Десет минути след горната смес да се изпива по 1 винена чаша (150 мл) отвара от бяла върба (листа), малинови листа, овчарска торбичка (листа и цвят) и полски хвощ - по 50 г от всяка. От тази смес 3 пълни супени лъжици се запарват с 600 мл вряла вода, вари се на тих огън 10 минути и като изстине, се прецежда.

2. При липса на кръвоизлив: 20 минути преди ядене болният да взима по 1 изравнена супена лъжица смес от 500 г чист пчелен мед, добре разбъркан с 250 г ленено семе, опечено до бежов цвят, счукано и пресято като брашно. Десет минути след тази смес да се изпива една чаша от 100 мл отвара от бял равнец, жълт кантарион, исландски лишей, полски хвощ (корени), леска (листа), мечо грозде и царевична коса - по 50 г от всяка. От тази смес 3 пълни супени лъжици с добавка на 15 шипки, разрязани на две части и 1 чаена лъжичка червена хвойна (зърна) се варят 20 минути на тих огън в 700 мл вода. Като изстине, се прецежда.

Диета:

Както при пясък и камъни в бъбреците. Вместо вода, ако дадени отвари са недостатъчни, да се пие овесено мляко - 2 пълни супени лъжици очистен овес в 700 мл вода се варят до пълното разпукване на зърната. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване и се добавя суров сок от корените на магданоз.

3. Два часа след ядене да се взима по 1 супена лъжица от следната смес: 500 г чист пчелен мед или течна глюкоза, 20 нарязани зелени листа от индрише и 20 счукани ядки от сладки бадеми, 3 смелени месести лимона без семките, 1 супена лъжица канела на прах.

4. Десет минути след тази смес при кръвоизлив да се изпива отново 75 мл отвара от бяла върба (виж т.1). При липса на кръвоизлив да се изпива 100 мл отвара от бял равнец (виж т.2).

5. Вечер преди лягане при запек да се прави клизма с 500 мл топла (36°С) вода. След това при кръвоизлив долната част на корема, от пъпа надолу заедно с половите органи и областта на бъбреците, да се налагат е торбички от тънко хасе, напълнени с хладка лапа от суров кромид лук, ситно нарязан и разбъркан с готварска сол в отношение 3 пълни супени лъжици лук на 1 пълна супена лъжица готварска сол, или със студен компрес от 4 хасени парчета, натопени в студена вода и оцет 1:1; държи се цяла нощ или докато кървенето спре напълно. При липса на кървене на долната част на корема и кръста (областта на бъбреците) се поставят торбички, напълнени с топла лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, полуизстискан и с прибавени 3 супени лъжици захар и 1 чаена лъжичка рафинирана сяра на прах, както и малко леко препечено царевично брашно (за отнемане на излишната влага на лапата).

6. Сутрин. Фрикция на тялото над половите органи. Неделя. При липса на кръвоизлив - почивка от лечението. Пият се само билковите чайове и се спазва диетата.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА