Инсулт

Инсултът е остро нарушение на мозъчното кръвообращение, което води до увреждане на мозъчните функции в различна степен.

Инсултът е исхемичен, когато е предизвикан от запушване на кръвоносен съд при тромбоза или емболия. В резултат на това настъпват нарушения в кръвоснабдяването на определена част от мозъка. Хеморагичният инсулт се дължи на разкъсване на кръвоносен съд и кръвоизлив.

Общи препоръки:

1. Приемане на леки храни.

2. Умерено движение на чист въздух.

3. Прекратяване на пушенето, на употребата на спиртни напитки, кафе и силен чай.

4. Недопускане на запек, кашлица, викане, пеене, вдигане на тежести и други дейности, свързани с по-голямо натоварване на организма.

5. Избягване на простуди, особено на гърдите и краката. 

Рецепти от народната медицина за възстановяване:

1. Три пъти дневно, два часа след ядене, да се изпива по 1 чаша преварена топла вода с три капки дестилиран керосин в продължение на две седмици. Рецептата може да се повтори след едномесечно прекъсване.

2. Петдесет грама цветове от невен се заливат с 500 мл ракия 40° или водка и се оставят една седмица на тъмно място в добре затворен стъклен буркан, който всяка вечер се разклаща добре. След това извлекът се прецежда през плътна кърпа. Взимат се по 15 капки в топла вода 5 пъти дневно през равни интервали, напр. в 08:00 ч, 11:00 ч, 14:00 ч, 17:00 ч. и 20:00 часа.

3. Смесват се добре надробени билки розмарин, лавандула и бял имел в равни количества. Две супени лъжици от билковата смес се заливат вечерта с 300 мл вряла вода в термос. Сутринта течността се прецежда и се изпива на три пъти по 100 мл, 30 минути преди всяко ядене

Лечение на парези след инсулт:

1. Една кафена чашка е преградки от орехи се заливат в стъклен буркан е 500 мл чист зехтин. Бурканът се оставя на тъмно и топло място за 14 дни, като всяка вечер се разклаща добре. След това маслото се прецежда и се използва за разтривки на парализираното място: лице, ръка, крак, три пъти дневно до пълно излекуване, което обикновено настъпва след около три месеца.

2. Всяка вечер преди лягане се изпива по една чаена лъжичка спиртен извлек от билката кализия в 1 кафейна чашка вода.

3. Пиене на цитросепт (от аптеката).

4. Изяждане по един банан всеки ден.

5. Топла баня във вана с температура на водата 38°С, в която се добавят половин чаша клек и половин чаша плодове от шипка, които се варят предварително 15 минути и се прецеждат.

6. Разтриване на гръбнака и парализираните крайници със спиртен извлек от кализия, от левурда или с шведска горчивка всеки ден сутрин и вечер. Приготвяне на спиртния извлек от кализия: 45 ко- ленца от билката, нарязани на ситно, се заливат с 1,5 л отлежало червено вино. Сместа се налива в стъклен буркан с капачка на винт, държи се на тъмно и топло място 10 дни, като всяка вечер се разклаща. След това се прецежда, налива се в стъклени шишета и се съхранява в хладилник. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно, 30 минути преди всяко ядене. Пие се 10 дни, почива се 5 дни, отново се пие 10 дни и т.н.
Коментари

Популярни публикации от този блог

Миома на матката

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Напикаване при възрастни