Импотентност (Полова слабост при мъжете)

Импотентност е полово разстройство, при което има невъзможност да се получи и да се задържи ерекция (възбудата на половия член).

Причини за импотентност :

тежки емоционални преживявания, травми на гръбначния стълб, продължителна употреба на алкохол и тютюн в големи количества, диабет, наднормено тегло, ендокринни нарушения (недостиг на андрогенни хормони), простатит, интоксикации, страх от полова несполука и др.

Общи препоръки при импотентност :

1. Да не се бърза с подновяване на половия живот, докато не се възстанови общото физическо и психично здраве. Всеки несполучлив опит води до разочарования и до задълбочаване на половата слабост.

2. Да се започне с възстановяване на физическото здраве с физически упражнения, туризъм, физическа работа и други натоварвания (без претоварване).

3. Едновременно с това да се вземат мерки за успокояване и укрепване на нервната система и възстановяване на сексуалната сила с подходящи природни средства (аф- родизиаци): билкови чайове, водни и спиртни извлеци от природни средства и с природосъобразно хранене, богато на витамини.

Рецепти от народната медицина при импотентност:

1. Пиене на чай от маточина за отпускане на нервната система. Три пъти дневно се изпива по една доза чай, 30 минути преди всяко ядене. Чаят се приготвя от една чаена лъжичка ситно надробена билка, която се запарва с 250 мл вряла вода за 3 минути в затворен емайлиран съд, след което се прецежда. Трите дози могат да се приготвят едновременно сутринта в термос. Ако билката е прясна, трябва да се вземе една супена лъжица от нея. Изпива се на глътки, след като се охлади малко.

2. Приготвя се билкова смес от равни части дяволска уста, малък зимзелен и корен от аир, надробени на ситно. Две супени лъжици от сместа се заливат в термос вечерта с 450 мл вряла вода. Сутринта чаят се прецежда и се изпива на три пъти по 150 мл, 30 минути преди всяко ядене.

3. Приготвя се билкова смес от равни части корен от аир, семена от зайча сянка, корен от синя жлъчка, семена от коприва, листа от живовляк, енювче, мента, листа от леска и корен от ружа. Три супени лъжици от сместа се пускат в термос и се заливат с 450 мл вряла вода вечерта. Сутринта се прецежда и се изпива на три пъти през деня по 150 мл, 30 минути преди всяко ядене. За подсилване на ефекта от тази смес към дневната доза се добавя по една супена лъжица настойка от зимзелен. Приготвя се по следния начин: 50 г малък зимзелен се залива с 500 мл студена вода, престоява в нея 7 дни и се прецежда. Тази настойка се приготвя предварително.

4. В дневното меню да се включва в голямо количество магданоз в салати и като подправка.

5. Всеки ден да се яде червено цвекло със сметана.

6. Всеки ден да се ядат лешници.

7. Три пъти дневно да се изяжда по половин чаена лъжичка счукано ленено семе.

8. Всеки ден да се пие гроздов сок.

9. Всеки ден да се ядат настъргани моркови с мед.

10. В бурканче се сипват 250 г мед и една чаена лъжичка сода за хляб и се разбъркват добре. Всяка вечер преди лягане половият член се намазва с тази смес и се завързва в платнена торбичка (без да се стяга) до сутринта.

11. Сутрин и вечер тестисите се мокрят със сок от лайка.

12. Редовно ядене на чесън и лук.

13. Пиене на 4% спиртно-воден екстракт от корени на левзея. Продава се в билковите аптеки.

14. Използване на синапени хартии (горчичници), които се поставят върху кръста и върху долната част на корема за 20 минути. Те подобряват кръвообращението в загряваните области на тялото и съдействат за улесняване на ерекцията.

15. Приготвя се воден извлек от билката златовръх. Петдесет грама от билката се заливат с 500 мл студена вода. Престояват в нея 7 дни и се прецеждат. Приема се три пъти дневно по 25 капки, 30 минути преди всяко ядене.

Забележка:

Последният прием трябва да е най-късно в 16 часа, за да не страда болният от безсъние.

16. Приготвя се спиртен извлек от 20 г корени на жен-шен и 200 мл домашна ракия 40- 50° или водка. Държи се в стъклен буркан на топло и тъмно място 15 дни, прецежда се и се приема по 40 капки три пъти дневно, 30 минути преди ядене с малко вода.

17. Приготвя се билкова смес от 10 г цвят от невен, 10 г цвят от бял смил, 30 г жълт кантарион и 25 г ди- лянка. Една супена лъжица от сместа се залива с 250 мл вряла вода, кисне в нея 3 минути и се прецежда. Приема се по една супена лъжица три пъти дневно, 30 минути преди ядене.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА