Порок на сърцето (Увредени сърдечни клапи)

Порок на сърцето е заболяване, при което са увредени сърдечните клапи. В резултат на това се нарушава движението на кръвта в сърдечните кухини. Съществуват вродени и придобити сърдечни пороци. При вродените пороци има анатомичен дефект в строежа на сърцето или на съдовете, изхождащи от него.

Придобитите пороци най-често се дължат на прекаран ревматизъм, ангина, скарлатина и др., при което се деформират сърдечните клапи и се стесняват сърдечните отвори.

Признаците зависят от вида на сърдечния порок и от степента на увреждане на сърдечната дейност. Препоръки при придобити сърдечни пороци: Унищожаване на откритите патогенни микроорганизми с честотен генератор.

Лечението се извършва чрез пропускане на микротокове през организма на честота, равна на резонансната честота на съответния патоген: от 3 до 15 минути на всяка честота, при изходно напрежение на генератора от 3 до 9 волта, в зависимост от количеството на микроорганизмите и от състоянието на болния.

Пиене на пресни сокове от плодове и зеленчуци:

Лечение: Зависи от вида на сърдечния порок и от състоянието на болния. Съвременната медицина предлага в някои случаи оперативно лечение чрез замяна на засегнатата клапа с изкуствена. В тези случаи уринотерапията ще помогне за подобряване състоянието на болния, тъй като лекува целия организъм.

Уринотерапия при болни с порок на сърцето: Болният пие три пъти дневно по 100 мл собствена урина, а тялото му от главата до петите се разтрива всеки ден по 2 часа с престояла урина. Най- важни части при разтриването са главата, шията и ходилата {вж.Чгст II, 459)

Рецепти от народната медицина:

1. Приготвя се добре разбъркана смес от по една част цветове от невен, стъбла от камшик, плодове от офика (калина), листа от живовляк и по три части стрити плодове от глог и шипка. Вечерта 1 супена лъжица от сместа се залива с 300 мл студена вода. Сутринта се прецежда през плат и се пие 3 пъти дневно по 100 мл, 30 минути преди ядене.

2. Да се яде левурда (див чесън) през месеците, ко- гато е прясна: април-юни.

3. Половин килограм лимони с корите (без семките) се смилат на каша; 25 пресни листа от индрише с дръжките се нарязват на ситно, 20 ядки от праскови се смилат и се смесват с 1 кг чист пчелен мед. Разбърква добре. Съхранява се в хладилник. Приема се по 1 супена лъжица преди ядене.

4. Приготвя се паста от смелен чесън и зехтин. Съхранява се в стъклено бурканче в хладилник. Един час преди всяко ядене с пастата се намазва по 1 филия хляб и се изяжда с малко сирене.

5. Вино за сърце - рецепта от Хилдегард фон Бинген от ХИ-ти век. (вж. стр.252).


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА