Полиневропатия

Полиневропатията е заболяване, при което има засягане на множество периферни нерви.

Причини за Полиневропатия :

инфекции, интоксикации, недоимъчно хранене, захарен диабет, бъбречна недостатъчност.

Признаци за Полиневропатия :

болки, парене, изтръпване, затруднения в походката, периферни вяли парализи, нарушена чувствителност, трофични и вегетативно-съдови нарушения, предимно в по-отдалечените части на крайниците. Това по- често е симетричен патологичен процес, който постепенно се развива и към по-близките до тялото части на крайниците. При някои болни се засягат и сърдечно-съдовата система (е промени в пулса и кръвното налягане), дейността на червата и пикочния мехур, могат да се появят полова слабост, нарушен сън и др.

Лечение и рецепти от народната медицина при Полиневропатия :

1. Унищожаване на патогените е честотен генератор, който се настройва последователно на резонансната честота на всеки патоген - болният хваща е ръце двата изходни електрода на генератора, изходното напрежение се регулира от 3 до 10 волта и през тялото на болния се пропуска ток от 3 до 15 минути по инструкцията за унищожаване на патогените. Прави се в шест поредни дни или през ден до пълното унищожаване на патогенните микроорганизми.

2. Три пъти дневно, 30 минути преди всяко ядене се приема по една супена лъжица смес от 600 г глюкоза и 2 лимона, измити добре и смелени заедно е корите, без семките.

3. Двеста и петдесет грама маслини се заливат е гореща вода, измиват се добре, изцеждат се и се заливат със зехтин, който да ги покрие. Престояват в зехтина 7 дни, след което се изяждат от 3 до 5 маслини, 30 минути преди всяко ядене.

4. Един лист от индрише се вари 5 минути в 200 мл вода. Отварата се изпива по 100 мл, 30 минути преди закуска и вечеря.

5. Пиене на чайове от билки с успокояващо действие: маточина, мента, мащерка, жълт кантарион, лайка, градински чай, сминдух, липа, цвят от бъз (дърво), обикновен и кръвен здравец, риган и др. Приготвя се от 1 чаена лъжичка от изсушена билка, която се залива с 200- 300 мл вряла вода, похлупва се и се запарва 3 минути. Прецежда се и се изпива по една такава доза 3 пъти дневно, 30 минути преди всяко ядене.

6. В книгата „Природна аптека“ на Димитър Памуков и Христо Ахтарджиев са дадени няколко рецепти за лечение на нарушения на нервната система.

Забележка: Нервната система е свързана с всички органи на тялото ни. Нейното състояние зависи от тяхното нормално функциониране, което от своя страна зависи от поддържането на чистотата на организма.

 Много полезни съвети за прочистване на организма са поместени в книгите на Виктор Востоков        „Съкровищата        на        тибетските        манастири“        и        на        Генадий        Малахов        в „Прочистване на организма при домашни условия“.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА