Пиелонефрит

Пиелонефритът е възпаление на бъбрека и бъбречното легенче, причинено от бактерии ешерихия коли, стрептококи, стафилококи и др. Пиелонефритът бива два вида: първичен и вторичен, който е предшестван от други заболявания на бъбреците. Пиелонефритът може да бъде едностранен или двустранен, да протича остро или хронично.

Симптомите са повишаване на температурата, отпадналост, болки в кръста, понякога често и болезнено уриниране.

Общи препоръки при Пиелонефрит :

1. Спазване на млечно-растителна диета.

2. Поемане на повече течности.

3. Ограничаване употребата на пикантни храни и сол.

4. Предпазване на организма от охлаждане.

Рецепти от народната медицина при Пиелонефрит :

1. Един килограм и половина пресни или 500 г сушени корени от магданоз се почистват добре, нарязват се на ситно и се заливат с 2 л студена вода в емайлирана тенджера. Варят се на тих огън при затворен капак, докато изври половината вода и се отместват от печката. Когато се охладят до около 40°С, се прецеждат и се смесват с половин килограм пчелен мед и със сока от един килограм лимони. Сместа се загрява и се съхранява в стъклен съд в хладилник. Пие се 3 пъти дневно по 50 мл, 30 минути преди ядене. Ако се наложи да се повтори курсът на лечение, се дава едноседмична почивка.

2. Прави се билкова смес от листа на червена боровинка, листа от мечо грозде, лайка, пача трева и жълт кантарион - по 50 г и пъпки от топола, горицвет, изсип- ливче и жълт смил - по 30 г. Три супени лъжици от сместа се поставят вечерта в термос и се заливат с три чаени чаши вряла вода. Сутринта се прецежда. Чаят се пие топъл, три пъти през деня по една чаена чаша, 30 минути преди ядене.

3. Прави се смес от: 300 мл сок от моркови, по 90 мл сок от червено цвекло и от краставици. Изпива се през целия ден при ожадняване.

4. Два грама мумийо се разтваря в 200 мл вода. Приема се по две супени лъжици, 30 минути преди всяко ядене в продължение на 10 дни. След почивка от 10 дни лечението се повтаря.

Забележка:

Прилагането на рецептите се извършва в посочената последователност и се прекратява след излекуване на заболяването. Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА