Често уриниране

Честото уриниране е следствие от увреждания в отделителната система и може да се лекува със средствата на народната медицина.

Рецепти от народната медицина:

1. Чай от хвощ и жълт кантарион. По една чаена лъжичка от ситно нарязаните билки се залива е 250 мл вряла вода, киснат 3 минути и се прецеждат. Пие се по една такава доза три пъти дневно, 30 минути преди ядене.

2. Чай от бял равнец. Приготвя се и се пие по същия начин.

3. Чай от цариче. Приготвя се и се пие по същия начин.

4. Чай от царевична коса. Приготвя се и се пие по същия начин.

5. Чай от плаун. Приготвя се по същия начин, но се пие само по една чаша на ден преди закуска.

6. Чай от врабчово семе. Една супена лъжица от билката се пуска в 200 мл вряла вода, вари се 15 минути, прецежда се и се пие по 100 мл, 30 минути преди закуска и вечеря.

7. Чай от листа на червена боровинка. Две супени лъжици листа се заливат е 600 мл вряла вода, варят се 10 минути на слаб огън, охлажда се, прецежда се и се изпива на 3 равни части, 30 минути преди всяко ядене. Забележка: Чайовете от посочените билки могат да се сменят всяка седмица и да се избират тези, които помагат най- добре. Една и съща билка не бива да се използва без прекъсване повече от един месец.

Други рецепти и процедури:

1. Всеки ден се изпива по 500 мл сок от зеленчуци (300 мл от моркови, 100 мл от червено цвекло, 100 мл от краставици).

2. Всеки ден се изяжда по една печена ябълка с една лъжичка нишадър. Ябълката се издълбава до семките (без да се пробива), в издълбаното място се изсипва 1 лъжичка нишадър на прах и се пече на слаб огън, докато нишадърът се стопи.

3. Баня на ходилата с гореща вода, в която са разтворени 3 супени лъжици морска сол. Банята продължава 30 минути.

4. Баня на ходилата с жълт кантарион. Вечерта 5 супени лъжици сух жълт кантарион се заливат с 5 литра студена вода. На следващия ден водата се загрява до кип- ване, прецежда се и се охлажда до търпима температура. Краката се държат в нея 30 минути. Същата вода може да се използва още 3-4 пъти след повторно загряване.

5. Разтриване на кожата над пикочния мехур със спиртен извлек от змийско мляко или овчарска торбичка.

Приготвяне на извлека: в стъклен буркан се изсипват нарязани стъбла, листа и цвят от билката до запълване на % от обема му и се заливат до горе със спирт, водка или ракия 40-50°.

Бурканът се затваря добре и се държи на топло и тъмно място 15 дни, като всяка вечер се разклаща. След това извлекът се прецежда и се съхранява в стъклено шише на тъмно място. Вечер преди лягане се сипва от извлека в шепата и се разтрива кожата над мехура. Разтриването може да се извършва и с шведска горчивка или със спиртен извлек от левурда (див чесън).

6. Налагане на кръста и бъбреците с тесто, забъркано от 1 кг пшеничено брашно и 6 кокоши яйца. Прави се питка, дебела около 1 см, която се залепва на кожата на кръста и над бъбреците, завива се с найлон и се завързва с голяма кърпа.

Държи се 2 денонощия и се сваля. Ако питката се е втвърдила, преди свалянето й трябва да се намокри с топла вода, за да омекне.

7. При наличие на вана се правят бани на половината тяло (бъбреците да са под водата) с билкова вода. От вечерта 200 г бял равнец се залива с 5 л студена вода.

На следващия ден във ваната с температура на водата около 38"С се излива прецедената билкова вода, загрята до същата температура.

Банята трае 20 минути. След излизането отваната тялото не се изтрива, а се облича топъл халат или се обвива с топла хавлия и се ляга в леглото до пълното подсушаване. Ако се налага да се излиза навън през деня, банята се прави вечерта.

Същата билкова вода може да се използва още 3 пъти след загряване. Правят се 2 бани седмично. Забележка: Болният да се пази от простуди. Може да носи колан на кръста.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА