Метод на Джон У. Армстронг с уринотерапия, съчетана с лечебен глад

Преди повече от 5000 години в Индия е написана книгата ,Дамара тантра”, в чиято предпоследна част, под формата на диалог между бог Шива и божествената му съпруга Парвати, са описани лечебната сила на урината и начинът на използването й. През ХХ-ти век английският лекар Джон У. Армстронг (1922-2010 г.) преоткрива този метод на лечение. Той му посвещава по-голяма част от живота си и с негова помощ успява да излекува хиляди хора от различни заболявания, между които и неизлечимо болни според съвременната медицина.

На въпроса: „Защо лекарите пренебрегват този метод“, д-р Армстронг отговаря:

„Ерудицията на лекарите им пречи да видят истината. С това се обяснява защо най- простото се отхвърля в полза на по-сложното, колкото и ефективно да е първото”. Аз бих добавил, че повечето лекари го отхвърлят поради незнание (непознаване на метода). Възможно е също така да не го прилагат, защото биха намалили доходите си, ако имат нерегламентирани взаимоотношения с фармацевтични фирми, дистрибутори на апаратура и т.н.

Методът за лечение е урина е прост, общодостъпен и се състои в следното:

1. Пиене на собствена урина по 100 мл два до три пъти дневно. Не е вредно да се изпива и цялата урина, която организмът отделя през деня. Изследванията, проведени от д-р Армстронг и други английски лекари и фармацевти, са доказали, че урината е един от най-силните антисептици (вещества, които спират размножаването на причинителите на болестта) и неправилно е считана от официалната медицина за вреден, отпадъчен продукт от дейността на човешкия организъм.

2. Пиенето на урината се съчетава е гладуване, чиято продължителност зависи от степента на заболяването и от състоянието на организма на болния. Желателно е да се гладува поне една седмица. По време на гладуването се пие само урина и чиста вода. Доказано е, че гладът мобилизира съпротивителните сили на болния организъм и той се справя по-бързо с причинителите на заболяването. Ако болният оздравее по време на гладуването през първата седмица, след това се взимат мерки за укрепването му. Ако заболяването е тежко и се наложи по-дълго гладуване, след това човек трябва да се захрани постепенно, без да преяжда.

3. Разтриване на тялото от главата до петите със собствена урина по два часа дневно. За целта урината се сипва в плитък и достатъчно широк съд с плоско дъно, за да може този, който ще извършва разтриването, да топи дланите си в него. Разтриването се прави с цели длани, докато изсъхнат, след което се мокрят отново. Най-важните части на тялото при разтриването са лицето, шията и ходилата, които трябва да се разтриват най-дълго. Когато болният е много слаб, вместо разтриване тялото му се увива в намокрени с урина чаршафи, в които се държи два часа. Ако чаршафите изсъхнат, трябва отново да се намокрят.

4. Уринови компреси на болния орган в продължение на 24 часа. Кърпата, с която се прави компресът, трябва да се поддържа мокра. Върху нея се поставя найлон, а върху него - топла кърпа или одеало. Според опита на д-р Армстронг най-краткият срок за излекуване на болните е бил 4 денонощия, а най-дългият - 2 месеца. Не е имал случай на неизлекуван болен. Който не може да гладува дълго, може да се подхранва с малки количества леки диетични храни, дадени по- долу. Това обаче довежда до удължаване на времето за лечение.

Допълнителни указания:

1. По време на лечението при необходимост да се ядат само диетични храни и леки меса: риба, яйца, сварени на пара зеленчуци, ръжен или черен хляб, пресни плодове, кафяв ориз, умерено количество краве масло, мед, непас- тьоризирано прясно мляко.

2. Да се избягват всякакви консерви, повторно подгрято ядене, интензивно обработена храна (пържена, печена в микровълнова фурна) и т.н.

3. Да се яде умерено - нито твърде много, нито твърде малко. Да се намали употребата на готварска сол (5 мг дневно).

4. Урината да се съхранява в стъклени буркани.

5. За разтривки е по-добре да се използва престояла урина (повече от 24 часа).

6. Да се носи бельо и облекло само от естествени тъкани.

7. Порите на кожата да не се запълват с кремове. Забележка:

Пиенето на собствена урина регулира ходенето по голяма и малка нужда. Заедно с основното заболяване болният се освобождава и от други заболявания.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА