Сухожилия : Разтегнати, схванати, болезнени сухожилия

Сухожилията са вид тъкан, която свързва мускулите с костите. В сравнение с меките тъкани и мускулите, сухожилията се възстановяват по-бавно след травми, защото имат по-слабо кръвоснабдяване.

Сухожилията могат да се разтегнат или разкъсат в резултат на травма при тичане, падане, скачане, мятане, повдигане на предмети в неподходяща поза и др.

Рецепти от народната медицина:

1. Веднага след получаване на оплакване сухожилието се налага с лед или със студен компрес в продължение на 2 денонощия.

2. Една шепа бял имел се вари в 2 литра вода в емайлиран съд 15 минути. Отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 150 мл, 30 минути преди всяко ядене. Останалата отвара се загрява, напоява се топла хавлиена кърпа и се налага на засегнатото място.

3. Приготвя се мехлем от 1 супена лъжица смелени на прах шишарки от хмел и 1 супена лъжица несолена свинска мас или несолено краве масло. Болното място се маже сутрин и вечер с мехлема.

4. Да се правят студени компреси с парче хавлиен плат, напоен във вода и оцет в съотношение 2:1 или във вода и ракия -2:1.

5. Налагане на болното място с платнена торбичка, напълнена с 3 супени лъжици настърган кромид лук и 1 супена лъжица сол, до изчезване на болката.

6. Вместо вода, болният да пие отвара от следните лечебни растения: камшик, борови връхчета, гръцка коприва, жълт кантарион, жълт равнец, живовляк, орехови листа и френско грозде в равни части. Две супени лъжици от сместа и 1 чаена лъжичка плодове от червена хвойна се заливат с 600 мл вряла вода, варят се на слаб огън 15 минути, охлаждат се при затворен капак и отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 200 мл, 30 минути преди всяко ядене.
Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА