Сърбеж на външните полови органи и във влагалището

Сърбежът на външните полови органи се дължи на възпалителни причини (най-често гъбични заболявания), на диабет, алергия, левкоплакия и др. Обикновено сърбежът се придружава от зачервяване, оток и болки в тази област и се засилва при затопляне в леглото.

Сърбежът във влагалището също се дължи предимно на инфекции и е съпроводен с отделяне на различен по вид и количество влагалищен секрет.

Рецепти от народната медицина:

1. Четири супени лъжици великденче се пускат в емайлирана тенджера и се заливат е 1 л вода. Варят се при затворен капак 15 минути, след което се прецеждат. Половината се изпива като чай по една чаша преди закуска и вечеря. Другата половина се използва за външно измиване на половите органи или промивки на влагалището.

2. Приготвя се билкова смес от равни части коприва, риган и мента. Приготвя се и се прилага, както е указано в първата рецепта.

3. Една супена лъжица бял равнец се залива с 250 мл вряла вода в емайлиран съд и се вари при затворен капак 20 минути. Прецежда се и се използва за промивки след охлаждане до температурата на тялото.

4. По 50 г мед и ябълков оцет и 300 мл преварена и охладена вода се смесват и разбъркват добре. Половината смес се използва за промивки на влагалището, а другата половина се изпива на три пъти през деня.

5. Три супени лъжици невен се заливат с 500 мл зехтин в стъклен буркан, затварят се и се държат на слънце 7 дни. Маслото се прецежда през плътна кърпа и се използва като добавка по една лъжица във водата за промивки на влагалището.

6. Четири супени лъжици градински чай се сипват вечерта в термос и се заливат с 1 л вряла вода. Сутринта чаят се прецежда и се връща в термоса. По една чаша се изпива преди закуска и вечеря, а другата половина се използва за външно измиване или промивки на влагалището.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА