Приложение 1

Кленов сироп 

Кленовият сироп е един от здравословните продукти, който може да донесе редица ползи на човешкото здраве. Получава се от сока на захарния клен. Събира се през ранна пролет. Канада е страната, в която кленовият сироп е запазена марка. 

Съдържание на полезни вещества в кленовия сироп

Кленовият сироп съдържа изработена от дървото сладка глюкоза и голямо количество полезни микроелементи - много богат е на калций, магнезий, желязо, натрий, цинк и други минерали с природен произход, и витамини: Вь В2, В6, С, както и много други биологично-активни съединения. В състава му има високи концентрации на фитохормони и абсцисиева киселина, над 20 антиоксидантни съединения, които имат силни антибак- териални свойства. Ползи от кленовия сироп Натуралният кленов сироп е екологично чист продукт с доказани диетични свойства. Той се счита за ефективно и мощно оздравително средство. Много ефикасен е за профилактика на рак, диабет, затлъстяване, сърдечно- съдови заболявания и за укрепване на имунната система.

Канадски учени категорично са доказали, че кленовият сироп е най-ефективен в борбата срещу рака и осигурява естествена защита срещу диабета и метаболитния синдром. 

Природосъобразен продукт при: 

1. затлъстяване; 

2. за прочистване на организма; 

3. за редуциране на телесното тегло; 

4. сърдечно-съдови заболявания; 

5. диети за отслабване. 

Начин на употреба: 

Диета за отслабване - основните хранения се заместват със специално приготвена напитка от: 

1. Кленов сироп - 2 супени лъжици, 

2. Прясно изцеден лимонов сок - 2 супени лъжици, 

3. Джинджифил на прах или лют червен пипер - 1/4 супена лъжица, 

4. Топла вода - 300 мл. 

С тази напитка организмът се снабдява с необходимите за правилното му функциониране витамини, минерали, ензими. Отсъствието на протеини по време на диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсини от организма. Диетата може да се прилага пет или седем дни, 3-4 пъти годишно. Запомнете, че по време на диетата с кленов сироп не трябва да се консумира друга храна; може да пиете ментов чай, негазирана вода или чаша от напитката, ако почувствате глад. Преминаването към нормално хранене да става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна, плодов сок, зеленчукови супи, варени (задушени) зеленчуци, протеинови храни от соя, варено жито.

Еднодневна програма за прочистване на организма 

Ако замените обикновената храна е напитката от кленов сироп само за един ден в седмицата, ще дадете възможност на организма да си почине и да се прочисти. Поради благоприятното си действие еднодневната програма е кленов сироп може да се прилага през цялата година по един ден в седмицата. Използвайте кленов сироп и като подсладител за чай или кафе. Сладък тост Върху тост от пшеничен хляб с нарязани плодове - ябълки и банани, поръсете канела на прах, след което добавете кленов сироп върху целия тост. Кленов дресинг за салата с горчица 1. % чаша прясно изцеден лимонов сок, 2. % чаша зехтин, 3. !4 чаша кленов сироп, 4. Vi чаша дижонска горчица, 5. Черен пипер на вкус. Поставете всички съставки в буркан, разклатете и опитайте на вкус. Да се съхранява в хладилник. Кленовият сироп има положителен ефект върху работата на сърцето, храносмилателната система, кожата, ноктите, косата. Приемайки го редовно, ще имате повече сила и енергия. Предлагат се различни добавки, които спомагат ефективно за превенцията и лечението на раковите заболявания. Една от причините за раковите заболявания е недостатъчното количество кислород в клетките. Содата обогатява кръвта с кислород и повлиява благоприятно алкално-киселинното равновесие. 1. 1 чаена лъжичка кленов сироп, 2. 1 чаена лъжичка сода за хляб, 3. 200 мл топла вода. Разбъркайте сместа на температура 45°С за 5 минути.

Приемайте я ежедневно в продължение на 1-2 седмици, 30 минути преди ядене. Натуралният кленов сироп е изключително полезен и може да се ползва от всички. 

Враг №1 на здравето са модифицираните пшенични храни. „Ядем изключително компрометирана храна, която обърква гените ни и създава огромен имунен проблем“ - твърди д-р Мария Папазова, член на Ню Йоркската академия на науките. Като основен проблем тя посочва структурната промяна на протеина (глутена) на модифицираната пшеница, която се е превърнала в „хищник“ за организма ни. Тя руши фибрите в червата, където се нарушава пропускливостта на клетъчните мембрани. Генномодифицирата пшеница е уместно да се замени с твърда пшеница, лимец, нахут, киноа, просо, амарант, чия, елда (гречка) - те не съдържат глутен. От тези продукти могат да се приготвят брашна, както и тестени изделия. Много полезни и здравословни са брашното от лимец, оризовото, шипковото, ябълковото и други брашна.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Миома на матката

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Напикаване при възрастни