Херпес

Херпесът е кожно заболяване, причинено от вируси. Често се появява след простудно заболяване.

 При здрава имунна система преминава бързо, при отслабена имунна система обаче може да се превърне в тежко хронично заболяване, придружено със силни болки и сърбеж, тъй като вирусите остават в нервите и нервните центрове. В отделни случаи се разраняват големи области от кожата и болките стават непоносими. Открити са различни вируси, причиняващи заболяването - херпес зостер, херпес симплекс-1, херпес симплекс- 2 и др. Някои от вирусите се предават по въздушно-капков път.

Предразполагащи фактори могат да бъдат стрес, прекомерно излагане на слънчева светлина, недоспиване и т.н. 

Препоръки за предпазване:

Устните да се поддържат влажни, да не се излагат прекалено много на слънце. Да не се ядат храни с плесени. Да се намали консумацията на фъстъци, шоколад, пуканки, ядки, препечени филии, бонбони и цитрусови плодове. Да се приемат витамини и минерали. Да  не  се  пият  вода  и  спиртни  напитки  с  лед.  Да  не  се  носи  синтетично  бельо.

Козметичните  средства  да  се  използват  внимателно.  Да  се  прочиства  периодично oрганизмът и по- специално черният дроб. 

Начини за лечение:

1. Да се намазват засегнатите участъци от кожата със сок от билката покривен дебелец.

2. Мокрене на тези участъци със спиртен извлек от змийско мляко. След изсъхване кожата да се намаже с мехлем от невен и свинска мас.

3. Да се унищожават съответните вируси с честотен генератор, настроен на резонансните честоти при изходно напрежение 5 волта в продължение на 3 минути.

Резонансните честоти за някои от вирусите са: - на херпес зостер - 418 кХц, - на херпес симплекс-1 - 292 кХц, - на херпес симплекс-1 (втори обхват) - 345,5 кХц, - на херпес симплекс-2 - 358,4 кХц, 

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА