Червен вятър (Еризипел)

Червеният вятър е остро инфекциозно заболяване, причинено от бета-хемолитичен стрептокок, който прониква през ранички на кожата.

Боледуват предимно възрастни хора, болни от диабет или болни с варикозни язви на краката, хора с отслабена имунна система.

Официалната медицина лекува заболяването с антибиотици и с локални компреси. Признаци: втрисане, висока температура, силно зачервяване на кожата, общо неразположение, главоболие.

Общи препоръки:

1. Поддържане на добра лична хигиена и на чистота в жилището.

2. Незабавно лекуване на раничките на кожата.

3. Изолиране на болния.

Рецепти от народната медицина:

1. Намазване с кисело мляко на зачервеното място няколко пъти през деня в продължение на 5-6 дни.

2. Прави се гъста каша от счукан на прах тебешир и гроздова ракия. Кашата се намазва на кърпи и се слага на зачервените места по тялото, които се превързват като компреси. Правят се 5-6 пъти дневно, докато червенината изчезне.

3. Приготвя се смес от 500 г чист пчелен мед, 3 супени лъжици мащерка и 1 супена лъжица балканска чубрица, стрити на прах и 3 месести лимона, измити и смелени с корите без семките. Сутрин, обед и вечер болният да изяжда по една супена лъжица от сместа, 30 минути преди ядене. Сместа се държи в стъклен буркан в хладилник.

4. Десет минути след изяждане на горната смес се изпива по 250 мл отвара, приготвена от 80 г исландски лишей, 60 г цвят от глог, по 40 г маточина, цвят от лайка, корени от дилянка (валериана) и буков мъх. Отварата се приготвя от две супени лъжици от сместа, които се заливат със 750 мл вряла вида. Вари се на слаб огън 10 минути, отмества се от печката и се прецежда, след като изстине.

5. Да се спазва вегетарианска диета с повече добре измити плодове и зеленчуци.

Червеният вятър може да се лекува и с биоелектро-резонансна терапия (БЕРТ). Честотният генератор се настройва последователно на резонансните честоти на бактериите бета-хемолитичен стрептокок при изходно напрежение 5 волта.

Един сеанс продължава 12 минути. Патогените се унищожават с 6 сеанса в 6 последователни дни. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА