Прочистване на стомаха, червата и черния дроб

Прочистване на стомах, черва, черен дроб 

Черният дроб е един от най-натоварените органи в човешкия организъм. Този факт, както и неправилното хранене, довеждат до натрупването на вредни вещества в черния дроб, които се налага да бъдат отстранявани периодично. Има много начини за прочистване на този орган, от който зависи здравето ни. 

Най-известните и достъпни от тях са лечебният глад, уринотерапията, използването на сок от лимон, употребата на растителни масла (най-добро от тях е зехтинът), затоплянето на черния дроб, пиенето на сок от черна ряпа и др. Препоръчва се преди да се пристъпи към прочистване на черния дроб да се прочистят стомаха и червата, особено дебелото черво.

Най-кратката процедура за прочистване на стомаха, червата и черния дроб е следната:

1. Една седмица да се яде само лека вегетарианска храна. През летните месеци да се ядат само препечен едрозърнест хляб, домати, чушки, дини и обезсолено сирене.

2. Три дни след това да се пие само ябълков сок или да се ядат печени ябълки на закуска, на обяд и на вечеря.

3. Четири дни след това да се лежи с поставена грейка на черния дроб и на всеки 15 минути през деня да се изпиват по три супени лъжици зехтин и по три супени лъжици лимонов сок. 

Пълен курс на прочистване на черния дроб и на целия организъм може да се направи съгласно препоръките, дадени в книгите на Генадий Малахов „Пречистване на организма при домашни условия“, Величка Петрова „Джобен наръчник с билкови рецепти“, част 2, Виктор Востоков „Съкровищата на тибетските манастири“ и др.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА