Рецепта за лечение с лечебен глад и пиене на пресни зеленчукови сокове и билкови чайове на Рудолф Бройс

Австрийският лечител Рудолф Бройс (1899-1990 г.), по професия електротехник, е излекувал себе си по този метод на 30-годишна възраст, а след това и много хора до края на дългия си живот (91 год.).

Над 45 000 души свидетелстват, че са били излекувани с рецептата на Рудолф Бройс, след като им е било отказано по-нататъшно лечение в здравни заведения поради това, че са считани за безнадеждно болни. Излекувал е и около 20 000 болни, потърсили директно неговата помощ.

Основната идея, залегнала в рецептата му, е възприета от стара немска книга, написана преди повече от 300 години. В нея е описана лечебната сила на плодовите и зеленчуковите сокове. Днес и американски учени признават, че пресните сокове съдържат антиок- сиданти и органични вещества, които силно ускоряват биохимичните процеси в организма. Те осигуряват защита срещу токсините (отровите), които приемаме с въздуха, водата и храната. Според Бройс пресните зеленчукови сокове и билковите чайове укрепват имунната система и играят важна роля за унищожаване на раковите клетки. Пълният курс на лечение по рецептата на Бройс е 6 седмици (42 дни). При по- леки случаи може да се приложи и половин курс от 3 седмици (21 дни).

Лечебни чайове:

1. Чай от салвия (градински чай) (Salvia officinalis) Две чаени лъжички градински чай се сипват в 500 мл вода, запарват се 3 минути и се прецеждат. Добавят се още по 1 чаена лъжичка жълт кантарион (Hypericum perforatum), маточина (Melissa officinalis) и мента (Mentha piperita), киснат в него още 10 минути и отново се прецеждат. Този чай е силно лечебен и може да се пие профилактично, с прекъсвания, през целия живот.

2. Чай за бъбреци Включва 15 г полски хвощ (Equisetum arvense), 10 г коприва (Urtica dioica), 8 г пача трева (Polygonum aviculare) или 6 г жълт кантарион (Hypericum perforatum). Трябва да се взима само през първите три седмици. Една щипка от тази смес се запарва в една чаша вода 10 минути, прецежда се и това, което е останало (т.е. билките), се залива с 2 чаши вода и се вари 10 минути. След това отварата и запарката се смесват. Пояснение: щипка от сместа (взимате с палеца, показалеца и средния пръст) пускате в чаша гореща вода и оставяте да кисне 10 минути, след това я прецеждате. Билките, които остават след прецеждането, се заливат с още две чаши гореща вода и се слагат да кипнат 10 минути, след което се прецеждат. След това запарката и отварата се смесват. Защо чаят за бъбреци се приготвя по този начин? В него се съдържат пет вещества, които не трябва да кипят, понеже се разпадат. Шестото вещество (силициева киселина) се получава след 10 минутно варене на остатъка от билките.

3. Чай от кръвен здравец (Geranium sanguineum) В оригиналната рецепта на Рудолф Бройс се препоръчва зловонен здравец (Geranium robertianum), но той не се продава в нашите билкови аптеки, поради което го замених с кръвен здравец, който има близки до неговите лечебни качества. Една щипка от билката се залива със 125 мл вряла вода, кисне в нея 10 минути и се прецежда. Изпива се на глътки през целия ден. 4. Чай от планински хвощ (Equisetum telmateia)

Планинският хвощ расте на влажни поляни в дъбови и букови гори. Състои се от високо до 2 метра право стебло с много стави по дължината му, от които израстват във всички посоки дълги листчета, приличащи на конци. Той не е описан в нито един справочник за билки. В руския „Знциклопедический словарь лекарственнмх, зфирномас- леннмх и ядовитмх растении“ (изд. „Селскохозяйственной литератури“, 1951, Москва) е написано, че хвощът има 24 разновидности в целия свят, от които в медицината се използва само полският хвощ. Някои видове хвощ са отровни, особено блатният. Това са причините, поради които дълго време високият планински хвощ не е използван в практиката на лечителите. От любознателност аз направих някои опити с високопланинския хвощ върху себе си (за пиене като чай и за компреси) и се убедих, че е по-силно лечебен от полския хвощ. Преди няколко години направих сериозен опит за стопяване на голям външен тумор на корема на 34-годишна жена, с размер колкото половин волейболна топка и твърд като дърво. Осигурих планински хвощ на майка й в голямо количество и тя за 6 денонощия го стопи напълно с компреси. Туморът изчезна, без да се увреди ни най-малко кожата на болната й дъщеря, към която беше закрепен. След този убедителен резултат прилагам успешно високия планински хвощ за лечение като чай и за компреси. Оказа се, че този хвощ съдържа силициева киселина в по-голямо количество, а тя стопява туморите. Чаят от планинския хвощ се приготвя при съотношение 1 супена лъжица от изсушената билка на половин литър вода. Препоръчва се за пиене да се приготвя 1-1,5 л на ден и да се изпива като чай. Същият чай се използва и за компреси. Количеството за компреси зависи от болния орган и се определя конкретно още първия ден от лечението.

Например компресът над пикочния мехур изисква най - малко количество от чая, а компресът на гръдния кош при рак на белия дроб - много повече. След това всеки ден се приготвя едновременно необходимото количество за пиене и за компреси и се пие по 1- 1,5 л. Билката се вари 15 минути на слаб огън и при затворен капак, след което кисне във водата, докато се охлади и се прецежда през ситна цедка. Пие се на глътки през деня. През денонощието се правят 3 компреса - един преди обед, втори след обед за по два часа, а третият - преди лягане за цялата нощ. Компресите се правят с хавлиена кърпа, която трябва да покрива кожата над болния орган или кожния тумор. Кърпата се напоява с топъл чай и се изстисква. Върху нея се поставя найлон, а най-отгоре се слага топъл колан или друга топла подходяща дреха, за да загрява болния орган. 5. Чай от невен (Calendula officinalis) Три чаени лъжички от билката се заливат със 750 мл вряла вода, киснат в нея три минути и се прецеждат. Изпива се на гладно сутрин, обед и вечер преди лягане по 125 мл (със стайна температура) вместо чая за бъбреци през вторите три седмици на пълния курс от 42 дни. Посочената доза е за два дни. Сок от зеленчукова смес Необходими зеленчуци за един ден: червено (салат- но) цвекло (300 мл сок), моркови (100 мл сок), целина (100 мл сок), черна ряпа (30 мл сок) и един суров картоф с големината на кокоше яйце. Прави се със сокоизстиск- вачка. Ако черната ряпа ви люти, можете да я замените с бяла или червена. Количеството на сока зависи от свежестта на зеленчуците.

Забележка:

Картофът е задължителен само при рак на стомаха и е препоръчителен при другите му форми. Вместо картоф в сока, може да се изпива дневно 250 мл отвара от картофени обелки (хладка, на глътки).

Сокът се прецежда през много ситна цедка или през няколко слоя тензух или марля, за да не останат в него власинки от зеленчуците, които подхранват тумора.

Ракът се подхранва само от твърдите храни, затова през целия курс на лечението трябва да се приемат само зеленчукови сокове и билкови чайове. По време на лечението пациентът ще загуби малко от теглото си. След това ще премине на краткотрайно диетично хранене и после може да се върне към обичайното си хранене. Въпреки загубата на тегло сами ще се убедите, че силите ви непрекъснато ще се увеличават по време на лечението.

График за приемане на сока и чайовете

08:00 ч. - изпиване на 125 мл студен чай за бъбреци на празен стомах и на глътки

08:30 ч. - изпиване на 125 мл чай от салвия (градински чай), жълт кантарион, маточина и мента

09:00 ч. - изпиване на 125 мл сок от зеленчуци на глътки с малко задържане в устата преди гълтането (за отделяне на повече слюнка)

09:30 ч. - пиене на 125 мл хладък чай от салвия (градински чай) и другите билки 10:00 ч.

* пиене на 125 мл сок от зеленчуци на глътки, със задържане в устата преди гълтането му 12:00 ч. - изпиване на празен стомах на 125 мл студен чай за бъбреци

13:00 ч. — изпиване на 125 мл сок от зеленчуци на глътки с малко задържане в устата преди гълтането му

17:00 ч. - изпиване на 125 мл бульон от лук от болните с малки тумори и от оперираните болни

От 18:00 ч. до 20:00 ч. - изпиване на 125 мл сок от зеленчуци със задържане в устата преди гълтането му

Вечерта преди лягане - изпиване на 125 мл студен чай за бъбреци

Изпиване на 125 мл чай от кръвен здравец на глътки през целия ден. Пояснение: Задържането на сока или чая в устата се изисква, за да може течността да се смеси със слюнката, което допринася за по-лесното усвояване от организма.

Забележка: Слабите и болните с дефицит на протеини (белтъчни вещества) могат да изпиват дневно по 125 мл бульон от лук или зелев сок. Една глава лук (с кафяви люспи), нарязана на ситно, се запържва до златисто в растително масло, добавя се 1/2 литър хладка вода и се вари, докато лукът се развари. Добавя се растителен бульон. Прецежда се и се пие само прозрачният бульон без лука!

Забележки:

1. Да не се употребяват подсладители в сока и чайовете.

2. При провеждане на лечението болните да не се претоварват физически, да лежат повече на легло, но да не се обездвижват. Да се разхождат на чист въздух.

3. Болният не трябва да крие от лекуващия го лекар за предприетото лечение с природни средства. Болният трябва да вземе самостоятелно решение, дали ще се лекува сам или под наблюдение на лекар.

4. Болният трябва да следи всеки ден кръвното си налягане.

5. По време на лечението болният ще отслабне с няколко килограма. Ако почувства голяма слабост, трябва сам или заедно с лекуващия го лекар да вземе правилно решение за продължаване или за спиране на лечението и за евентуалното му продължаване след достатъчно укрепване.

6. От две до четири седмици след завършване на курса на лечение да продължи да пие всеки ден по 60 мл зеленчуков сок на глътки преди хранене.

7. Ако прекрати гладуването, болният да продължава пиенето на сока и чайовете и да се подхранва само с храни от приложения списък. В никакъв случай да не яде месо и м есни продукт и, какт о и захар и захарни изделия, т ъй кат о т е подхранват раковит е клет ки.

8. След завършване на курса на лечение, трябва да се направи постепенно захранване е диетични храни, преди да се премине към нормално хранене.

9. При поява на запек по време на лечението може да се правят клизми с лайкова отвара или със собствена урина, да се пият леки слабителни чайове, да се пие по една лъжица чист зехтин два-три пъти на ден.

10. През време на лечението да не се пие вода.

11. За подпомагане на сърдечната дейност при нужда да се пие есенция от глог - от 20 до 40 капки в зависимост от теглото. Продава се в аптеките.

При рак на различните органи можете да добавяте следните чайове:

При тумор в мозъка - една-две чашки хладък чай от маточина (Melissa officinalis) дневно. Пие се бавно, на малки глътки.

Една щипка от билката се залива със 150 мл кипяща вода и се оставя да кисне 10 минути, след което се прецежда.

При рак на очите - една чаша хладък чай от очанка (Euphrasia officinalis) на ден. Пие се бавно, на малки глътки. Една щипка се залива е вряла вода, кисне 10 минути и се прецежда.

При рак на гърдата, яйчника или матката - една чашка хладък чай дневно от следната смес: цариче (шапи- че) (Alchemilla vulgaris) и коприва (Urtica dioica) по равно количество. Приготвянето на чая е както в предишните рецепти.

При рак на небцето, устните, езика, сливиците или ларинкса - чай от бедреница (Pimpinella saxiffaga). Приготвя се от една чаена лъжичка ситно стрит корен от бедреница, който се залива с 250 мл студена вода, кисне в нея 8 часа и се прецежда. Същият корен се залива с 250 мл вряла вода, запарва се 10 минути и се прецежда. Студеният извлек и запарката (250 мл + 250 мл = 500 мл) се смесват и се изпиват на глътки за един ден. При рак на кожата - ако поразените места са с диаметър до 1 см, мокрете ги с пресен сок или със спиртен извлек от змийско мляко (Chelidonium majus). Ако са по- големи, мокрете кожата около раните, без да мокрите самите рани. Ако туморът на кожата е меланом (тъмно петно), това лечение да не се прилага. При рак на костите (сарком). рак на белите дробове или туберкулоза на белите дробове - чай от теснолист живовляк (Plantago lanceolata), медуница (Pulmonaria officinalis), самобайка (Glehoma hederacea), благороден лопен (Verbascum nobile) или висок лопен (Verbascum densiflorum), или копър (Anethum graveolens) - в равни количества.

При туберкулоза се добавя 1 чаена лъжичка семена от широколист живовляк (Plantago major) с малко вода или чай. Чаят се приготвя от 1 чаена лъжичка от билковата смес, която се запарва с 250 мл вряла вода в продължение на 3 минути.

При рак на черния дроб - 2 чашки топла отвара от картофени обелки, ако ви харесва - пийте, ако не ви харесва, значи черният дроб няма нужда от нея и може да не я пиете. При рак на черния дроб се правят и компреси над него със запарен хвощ, който се поставя в сгъната на две ленена или памучна кърпа, отгоре се покрива с найлон и се завързва с вълнено одеяло или се стяга с топъл пояс. С компреса се преспива. Компреси могат да се правят и със зелеви листа. При рак на стомаха - една чаша хладък чай от пелин (Artemisia absinthium) или червен кантарион (Centaurium umbellatum) веднъж на ден, на малки глътки.

Една малка щипка от билката се залива е 1 чаша кипяща вода и се оставя само 3 минути да кисне. Ако се касае и за нервен стомах, тогава се пие дневно по 1 чаша чай от ди- лянка (валериана) (Valeriana officinalis) и пелин (Artemisia absinthium).

Половин чаена лъжичка корени от дилянка се варят 3 минути в една чаша вода, след което се прибавя малка щипка пелин и се оставя 3 минути да кисне.

При рак на далака и панкреаса - най-малко по един литър на ден горещ или студен чай от салвия (градински чай) (Salvia officinalis).

При рак на простатата и тестисите - на малки глътки по 2 чаши студен чай от дребноцветна върбовка (Epilobium parviflorum) дневно. Една щипка от билката се кисне 10 минути във вряла вода и се прецежда. При левкемия не се гладува 42 дни. Лечението се състои в приемането на 1/4 литър зеленчуков сок на ден, добре ослюнчен. Яде се всичко, което е вкусно, но без никакви супи с месо, никакво говеждо и свинско месо. Зеленчуковият сок се приема на глътки през целия ден, но главно преди храненията. Пие се и чай от салвия (градински чай), а през първите 21 дни - и чаят за бъбреци. Вторите 21 дни се пие чай от невен. Много е важно около болните от левкемия да няма нафталин и други видове отрови за молци. Жилищата трябва да се почистват основно, да няма и следи от тези опасни за живота отрови.

Хранене на онкоболните по време на лечебния процес Ако болният поради слабост не може да издържи на продължително гладуване, да продължава лечението със сокове и чайове и да се подхранва с указаните по-долу храни. Това обаче ще удължи срока на лечението.

Не бива да се ядат:

1. Месо и месни продукти.

2. Захар и захарни изделия.

3. Пържени, пушени, консервирани и много солени храни.

4. Да се избягват: прясно мляко, сметана, масло от животински произход, кашкавал и други силно маслени продукти. 5. Бял хляб, бяло брашно и всички тестени продукти. Да не се употребяват алкохол, безалкохолни напитки със стабилизатори, подсладители, оцветители, овкусители и други добавки с буквата Е и цифри след нея (например Е120), кока кола, пепси кола, безалкохолни и енергийни напитки, боза и др. Да не се пият кафе и черен чай. Да не се пуши.

Могат да се ядат и да се приемат:

1. Варива и ядки: елда (гречка) - съдържа витамин В17, който унищожава раковите клетки, просо, горчиви ядки от зарзали, кайсии и бадеми, орехи, лешници; фасул, леща, пълнозърнест хляб, кълнове.

2. Плодове и зеленчуци: ябълки, сливи, нар, дини, пъпеши, тикви, ягоди, малини, къпини, домати, зелени и червени чушки, всички видове зеле, гулия (земна ябълка), спанак, моркови, целина, ряпа, картофи (варени и печени).

3. Растителни мазнини: студено пресовани - олио, зехтин и ленено масло.

4. Може да се яде и нискомаслено козе или краве кисело мляко.

5. Чайове от салвия, невен, кръвен здравец, хвощ, коприва, жълт кантарион, маточина, мента, пача трева; зелен чай; бульон от кромид лук.

Да не се допуска запек по време на лечението.

При поява на запек да се пият слабителни чайове, да се ядат пресни сини сливи или смокини, а ако са сушени - да се накисват във вода от вечерта и сутринта да се изяждат плодовете и да се изпива водата.

При необходимост да се правят клизми с лайкова отвара или със собствена урина. Всички изброени храни да се приготвят и приемат само в течно състояние като супи, пасирани и при нужда прецедени, за да не съдържат никакви твърди частици, които подхранват туморите. Например, ако се приготвя супа от зрял фасул, същият да бъде излющен, без ципи или от предната вечер да се залее със студена вода и на следващия ден ципите да се изхвърлят. Това да се приложи и при ядене на ядки от плодове. Да се накиснат в студена вода от предния ден. В деня на изяждането им ципите да се махнат, след това ядките да се смелят и да се изсипят в кисело мляко (козе или нискомаслено краве), да се разбъркат добре в него и да се приемат само като течна каша, без твърди частици. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА