Прочистване на кръвоносната система

Кръвоносната система захранва всички органи и тъкани на организма с кръв. При пренасянето на кръвта по вътрешните стени на кръвоносните съдове (артерии и вени) се отлагат и натрупват холестерол и други вещества, които ги стесняват. По различни причини - механични удари, възпалителни процеси и други - във вените могат да се образуват съсиреци от кръв, които се залепват по стените им. При откъсване тези съсиреци могат да предизвикат емболии (запушване на съдове) в мозъка, белите дробове и в други органи и понякога да доведат до тежки или фатални последици. Това налага кръвоносната система да се поддържа чиста. Има много начини за прочистване на кръвоносните съдове, някои от които са достъпни за всички и не струват скъпо.

Рецепти от народната медицина:

1. Четири средно големи глави червен лук се почистват и се нарязват на ситно. Добавят се 24 супени лъжици пчелен мед, разбъркват се добре и се изсипват в стъклен буркан. Съхранява се в хладилник. Приготвя се два пъти годишно - през пролетта и есента. Профилактично се приема сутрин и вечер по една супена лъжица преди ядене.

2. Пиене на чай от коприва. Приготвя се от една чаена лъжичка изсушена или от една супена лъжица прясна коприва, която се залива с 250 мл вряла вода, кисне в нея 3 минути и се прецежда. Може да се подслажда с мед. Добре е в чая да се сипва и една чаена лъжица шведска горчивка (спиртен извлек от 32 билки). Пие се по една такава доза три пъти дневно, 30 минути преди ядене.

3. Сутрин и вечер се приема една супена лъжица мед, разтворен в една супена лъжица ябълков оцет.

4. Приготвя се добре разбъркана билкова смес от равни части жълт кантарион, листа от горска ягода, брезови пъпки, кимион и лайка. Две супени лъжици от сместа се пускат в термос и се заливат с 400 мл вряла вода. Киснат в нея 3 часа и се прецеждат. Приема се сутрин и вечер по 200 мл, 30 минути преди ядене. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА