Метод на Владимир Бошнаков за билколечение (фитотерапия) на рак и тумори

Билколечението при правилно дозиране е напълно безвредно и дава добри резултати. Нещо повече: при успешно завършване на лечението се оказва, че са отстранени и други съпътстващи заболявания благодарение на възстановяването на защитните сили на организма.

Основни методи на фитотерапията:

1. Пиене на отвари (чайове) от лечебни растения с доказано противотуморно (антиканцерогенно) действие: аир, алое, бреза, бял имел, бял равнец, глухарче, Дебелец, детелина, левурда (див чесън), дребноцвета върбов- ка, енювче, живовляк, кализия, киселица, коприва, магданоз, мащерка, медуница, мента, невен, пача трева, плаун, репей, риган, сминдух, троскот, хвощ, хрян, шведска горчивка, шипка (цвят и плод) и др.

2. Разтривки със спиртни извлеци и мехлеми, приготвени от лечебни билки.

3. Компреси върху засегнатите органи с пресни лечебни билки и запарки от тях.

4. За хората, разполагащи с вана, се препоръчват ед- на-две бани седмично с добавяне на студен извлек от лечебна билка във ваната с топла вода (около 38°С).

5. Привличане на болния към активно участие в лечението му.

6. Примерна схема за двумесечно лечение на рак и тумори с използване на част от изброените билки е дадена на стр.466.

Забележка:

Не е желателно една билка или една комбинация от билки да се използва повече от един месец без прекъсване. Затова схемата е подготвена за лечение през първия и през втория месец. При необходимост да се продължи лечението, може да се приложи отново същата схема или посочените билки да се заменят е други от изброените по-горе.

Указания за изпълнение на предложените процедури:

1. Приготвяне на билковите чайове: Билките трябва да са нарязани на ситно и да са добре разбъркани. Чаят се приготвя от една препълнена лъжичка от билката или билковата смес, която се залива е 250 мл вряла вода, кисне в нея само 3 минути и се прецежда. При желание може да се подслажда е мед или е нерафинирана (кафява) захар. При температурата на водата под 41°С медът си запазва качествата. Пие се по една такава доза три пъти дневно, 30 минути преди ядене. При наличие на термос трите дози могат да се приготвят заедно сутринта. Може да се пие повече от този чай - до 2 литра дневно (само болните със сърдечни и чернодробни заболявания не бива да пият повече от 1 литър дневно).

2. Приготвяне на компресите: Компресите се правят три пъти през денонощието: преди обед в продължение на 2 часа, след обед също 2 часа и вечер преди лягане за цялата нощ. Приготвя се плат (ленен или памучен) с размер два пъти по-голям от площта за покриване на мястото над болния орган, който трябва да се загрява. Определя се необходимото количество билка за компреса. Изсипва се билка на половината от плата и се нанася равномерно е длан така, че да покрие добре плата, без да се наслоява дебело. След това билката се изсипва в някакъв съд (купичка или кутия), за да се измерва е нея за следващите компреси. Билката се слага в метална решетка, поставена в тенджера с вода до дъното

на решетката. След като водата заври, билката се загрява в затворената тенджера десетина минути (до омекване). Изсипва се на половината кърпа и се разстила равномерно по нея. Кърпата се сгъва на две и се поставя над болния орган така, че при ставане на болния билката да не се изсипва от кърпата. Върху нея се поставя парче найлон и отгоре - топла кърпа. Закрепва се към тялото с бинт или с подходяща дреха, която да закрепва добре компреса към тялото и да дава възможност на болния да се движи спокойно в жилището. Билката може да се използва три пъти след повторно загряване на пара. Докато трае процедурата с компресите, болният да не се простудява! Ако дадена билка е много твърда, може да се намачка върху дъска с дървена лъжица или е точилка и след това да се загрее на пара, за да не разранява кожата.

3. Разтривки със спиртни извлеци от билки: Правят се до три пъти дневно: сутрин, по обяд и вечер с длан, без натискане, с поглаждане на кожата над болните места отгоре надолу. Спиртният извлек се приготвя по следния начин: В стъклен буркан се изсипва нарязана на малки парчета билка, докато се напълни 2/3 от обема му. След това се налива спирт, ракия или водка до напълване на буркана. Поставя се на тъмно и топло място за 14 дни, като всяка вечер се разклаща силно. След това се прецежда през плат и се държи на тъмно място в стъклено шише. Запазва лечебните си свойства няколко години.

4. Билкова баня: Вечерта преди банята 50 г изсушена билка или няколко пъти по-голямо количество прясна билка се залива е 5 л студена вода. На следващия ден водата във ваната се затопля до 38°С и в нея се излива студеният билков извлек. Банята трае 20 минути. След това тялото не се изтрива, а се облича топъл халат или се увива в топла голяма хавлия и се ляга, докато се подсуши. Същата вода във ваната може да се използва три пъти след повторно загряване.

5. Пиене на спиртен извлек от кализия или шведска горчивка вечер преди лягане. Пие се по една чаена лъжичка в кафейна чашка вода. Укрепва нервната и имунната система.

Забележка:

1. През първия месец на лечението в чая може да се добавя по една чаена лъжичка сок от алое, червено вино и мед, който се приготвя по следния начин: Изцежда се 120 мл сок от алое арборесценс на възраст над 5 години, което не е поливано през последната седмица. За целта се отрязват 200 г листа от билката, измиват се и се изцеждат със сокоизстисквачка или се смилат на каша, след което се изстискват през марля. Добавя се 300 г чист пчелен мед и 500 мл домашно червено вино. Съхранява се в стъклено шише в хладилник. Преди употреба се разклаща добре. Добавя се към трите чаши чай, които се пият преди ядене.

2. През втория месец на лечението в трите чаши чай, преди всяко ядене, може да се добавя по една чаена лъжичка двойно дестилиран керосин (авиационно гориво за реактивни двигатели). Да не се увеличават посочените дози на сока от алое и керосина. В големи дози те могат да предизвикат отравяне. Още Авицена, който е използвал алое и нефт за лечение, е предупреждавал да не се злоупотребява с тях.

3. Ако някоя от препоръчаните билки ви предизвика болки или просто ви е неприятна, прекратете нейното използване и я заменете с друга, посочена на стр.462.

Двумесечен график за лечебните процедури Месец Лечебни процедури^-^^

Първи месец Втори месец Билкови чайове

Невен, бял равнец, коприва 3:1:1

Дребноцвета върбовка, мащерка и енювче 3:1:1 Компреси Хвощ Бял равнец Разтривки

Спиртен извлек от кализия или от змийско мляко

Шведска горчивка - спиртен извлек от 32 билки (от аптеката) Баня със студен извлек от лечебна билка 

Живовляк Риган

Пиене на пресни сокове от зеленчуци Моркови и ряпа Червено цвекло и краставици Пиене на спиртен извлек - една чаена лъжичка в кафейна чашка с вода вечер преди лягане Шведска горчивка Кализия или змийско мляко


Коментари

Популярни публикации от този блог

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

Миома на матката

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА